Hlavní stranaSilniční dopravaŘSD zahájilo výstavbu obchvatu Olbramovic na silnici I/3

ŘSD zahájilo výstavbu obchvatu Olbramovic na silnici I/3

Ředitelství silnic a dálnic 13. dubna oficiálně zahájilo výstavbu obchvatu obce Olbramovice na silnici I/3. Nová přeložka je situována východně od stávající obytné zástavby.

„Průjezd obcí Olbramovice je vzhledem k vysokým dopravním intenzitám již řadu let vážnou dopravní zátěží jak pro řidiče, tak pro místní obyvatele. Současná trasa silnice I/3 dělí Olbramovice na dvě poloviny, což zejména v dopravních špičkách vytváří velmi nebezpečné situace pro chodce i řidiče. Nový obchvat, který v rámci přípravy provázela řada problémů, přinese úlevu jednak obyvatelům, a to díky výraznému poklesu dopravy projíždějící obcí a samozřejmě také řidičům, kteří budou moci bezpečně a plynule objet Olbramovice po nové kapacitní komunikaci, která povede mimo zastavěné území,“ představil novou přeložku generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Součástí stavby jsou tři mosty, mimoúrovňová křižovatka, podchod pro pěší a dvě protihlukové stěny o celkové délce 1200 metrů.

Během letošního roku zahájí Ředitelství silnic a dálnic ve Středočeském kraji také druhou část obchvatu Mělníka na silnicích I/9 a I/16, dálniční obchvat Krupé na D6 a v rámci PPP projektu také dvaatřicet kilometrů dálnice D4.

I/3 Olbramovice, přeložka 

Hlavní trasa:  délka: 3,4 km  kategorie: S 11,5/80 počet stavebních objektů: 68

Zhotovitel: M-Silnice Nabídková cena: 321mil. Kč bez DPH  Předpokládané zprovoznění stavby: 2023

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Zadejte prosím svůj komentář!
Zde zadejte své jméno

Aktuálně

Toulky nejen železniční minulostí

Začátkem května přišla na knižní trh nová již 20. kniha spisovatele Josefa Schröttera „Toulky nejen železniční minulostí“ s ilustracemi Jiřího Boudy. V knize je 393 obrázků...

Podcasty

Podcasty na Spotify Apple podcasts