Hlavní stranaAkceWebinář: Praha jako křižovatka středoevropské mobility

Webinář: Praha jako křižovatka středoevropské mobility

Ve středu 12. května 2021 SIRDO ve spolupráci s HKP pořádá odbornou diskuzi na digitální platformě Zoom. Záznam zveřejníme zde a na YouTube a bude tak přístupný i veřejnosti.

Na webináři se budeme zabývat možnými koncepcemi dopravní obslužnosti území hl. m. Prahy a části Středočeského kraje jako budoucího centra mobility v evropském kontextu.

Naše virtuální setkání bude věnováno vizi města a regionu s efektivním propojením velkokapacitní veřejné městské dopravy s ostatními druhy a typy dopravy, přivedenými sem v rámci TEN-T sítí. Tedy letiště, VRT a kapacitní silniční připojení, vše směrem do Prahy. Dále se také budeme věnovat celkovému koncepčnímu rozvoji dopravního systému a nasazení inteligentního řešeni – nasazení ITS, rozvoj metropolitních dopravních sítí, bike sharing, car sharing a napojení dálkové dopravy.

Při příležitosti této diskuze se můžeme účastníků zeptat i na vaše otázky. Využít můžete účasti ředitele oboru přípravy VRT Správy železnic, zástupce ředitele Institutu plánování a rozvoje, ředitele úseku výstavby Ředitelství silnic a dálnic, náměstka hejtmanky Středočeského kraje, náměstka primátora Hradce Králové, předsedy energetické sekce HKP a vedoucího oddělení Elektromobility a Smart City PRE. Pokud k řešeným tématům máte dotazy, posílejte je na emailovou adresu karolina.snejdarova@sirdo.eu.

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Zadejte prosím svůj komentář!
Zde zadejte své jméno

Aktuálně

Toulky nejen železniční minulostí

Začátkem května přišla na knižní trh nová již 20. kniha spisovatele Josefa Schröttera „Toulky nejen železniční minulostí“ s ilustracemi Jiřího Boudy. V knize je 393 obrázků...

Podcasty

Podcasty na Spotify Apple podcasts