Hlavní stranaSilniční dopravaVýstavba nové okružní křižovatky u Řevničova

Výstavba nové okružní křižovatky u Řevničova

ŘSD zahajuje 1. května 2021 stavbou dopravně inženýrského opatření výstavbu nové okružní křižovatky na silnici I/16 a I/6 u Řevničova. Stavba navazuje na novou mimoúrovňovou křižovatku EXIT 38 Řevničov nového úseku dálnice D6 a je součástí akce D6 Řevničov obchvat. MÚK EXIT 38 se stala místem začátku a vyústění silnice I/16, která je v úseku Slaný – Řevničov klíčovou spojnicí dálnic D6 a D7.

V rámci první etapy bude zahájena výstavba v části větví budoucí okružní křižovatky silnice I/16 ve směru na Slaný a silnice I/6 ve směru na Nové Strašecí. Ta se paralelně od konce března opravuje a její úsek mezi křížením s I/16 a křížením se silnicí III/2372 je uzavřen. Začátkem výstavby dojde rovněž k uzavření silnice I/16 na obchvatu Řevničova a doprava mezi D6 a D7 bude obousměrně přesměrována na značenou objízdnou trasu po silnici I/6 a Řevničov ulicemi Masarykova a Husova zpět na I/16. Tato objízdná trasa je v tuto chvíli plánovaná do poloviny července 2021, kdy bude výstavba přenesena na zbývající část (větev I/6 směr Řevničov a I/16 směr D6). S postupem ve výstavbě bude souviset i změna dopravně inženýrského opatření a vedení objízdné trasy.

S výstavbou okružní křižovatky se bude i nadále pokračovat v opravě silnice I/6 na Nové Strašecí, jejíž opravu dokončíme rovněž v polovině července, abychom na ni mohli koordinovaně převést část objízdné trasy právě v návaznosti na postup výstavby nové křižovatky.

Na silnici I/16 čeká řidiče další omezení o několik kilometrů dál. Mezi obcemi Hvězda a Tuřany (okr. Kladno) se opravuje propustek pod komunikací. V místě prací se jezdí pouze jedním jízdním pruhem a provoz je řízen kyvadlově světelnou signalizací.

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Zadejte prosím svůj komentář!
Zde zadejte své jméno

Aktuálně

Toulky nejen železniční minulostí

Začátkem května přišla na knižní trh nová již 20. kniha spisovatele Josefa Schröttera „Toulky nejen železniční minulostí“ s ilustracemi Jiřího Boudy. V knize je 393 obrázků...

Podcasty

Podcasty na Spotify Apple podcasts