Hlavní stranaVideoPraha jako křižovatka středoevropské mobility – držíme krok s Evropou?

Praha jako křižovatka středoevropské mobility – držíme krok s Evropou?

Pozvali jsme si několik představitelů významných organizací, abychom se jich zeptali na jejich názory a vize ohledně dopravní budoucnosti nejen Prahy, ale i Středočeského a Královéhradeckého kraje.

Zajímá Vás, jak to vypadá s projektem vysokorychlostních tratí a jaké výzvy se s ním pojí? Chcete vědět, jak se bude zrychlovat doprava nebo jaké kroky dělá ČR směrem k uhlíkové neutralitě?

Ve videu se dozvíte nejen jaké jsou jednotlivé kroky při přípravě VRT, ale také o železničním uzlu Praha, za jak dlouho se dostanete z Prahy do Brna a také o důležitých studiích proveditelnosti, které doprovází všechny dopravní stavby. Řekneme Vám i nejzajímavější fakta o terminálu VRT Praha východ a kam a jak rychle se díky projektu dostanete. Naši hosté Vám prozradí i jaký je rozpočet ŘSD, jaké stavby se připravují a co už je rozestavěno. Informace zmíněné ve webináři jsou i o politice územního rozvoje, dálnici D6 nebo modernizaci D1, o dalších příležitostech rozvoje dálniční a silniční sítě, rozvoji elektromobility v ČR nebo klimatickém plánu hlavního města do roku 2030.

Celkově nás všechny schůzka potěšila a vidíme, že se Česká republika může udržet na dopravní mapě EU.

Děkujeme za zhlédnutí. JUDr. Vladimír Kremlík & SIRDO

Na webináři přednášeli:

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Zadejte prosím svůj komentář!
Zde zadejte své jméno

Aktuálně

Toulky nejen železniční minulostí

Začátkem května přišla na knižní trh nová již 20. kniha spisovatele Josefa Schröttera „Toulky nejen železniční minulostí“ s ilustracemi Jiřího Boudy. V knize je 393 obrázků...

Podcasty

Podcasty na Spotify Apple podcasts