Hlavní stranaŽelezniceDo Lednice vyrazí oblíbený motoráček i parní lokomotiva

Do Lednice vyrazí oblíbený motoráček i parní lokomotiva

Na trať Břeclav – Lednice se opět vrací pravidelné nostalgické jízdy Českých drah. Milovníci železniční historie se motorovým vláčkem „Hurvínek“ svezou během jarních a letních měsíců. První jízda je v plánu už tuto sobotu 1. května. Ve dvou termínech motoráček nahradí parní lokomotiva „Šlechtična“.

Motorový vlak „Hurvínek“ bude jezdit každou sobotu, neděli a ve státní svátky v předpokládaném období od 1. května do 5. září 2021. V rámci Lednického parního léta pojede v sobotu 22. května a 11. září 2021 místo motoráčku parní lokomotiva „Šlechtična“, která potáhne historické vozy „Rybáky“ a historický restaurační vůz.

Foto: ČD – Josef Vendolský

Obec Lednice, která bývá právem nazývána perlou jižní Moravy, návštěvníkům nabízí spoustou přírodních i kulturních památek, kolonády, rybníky a řadu drobných romantických staveb. V okolí zámku se nachází nejrozsáhlejší parkově upravená krajina na světě, která je zapsána na seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO. Lednický zámek je pak jedním z nejkrásnějších komplexů anglické novogotiky v Evropě.

Foto: ČD – Josef Vendolský

Dále se můžou zájemci těšit například na návštěvu lednického muzea „Lednice dávná – Jak se žilo za Tatíčka Masaryka“ s výstavou věnovanou období první republiky nebo na prohlídku Muzea hraček Lednice, které se pyšní mimo jiné svým nejstarším exponátem, kterým je puzzle z roku 1790. V době jízdy parního vlaku je pak možné svézt se historickým „busíkem“ Praga RND, který bude odjíždět z označeného stanoviště před nádražní budovou v Lednici v 9:49, 11:58 a 13:48.

S ohledem na vývoj epidemiologické situace a opatření vlády ČR budou bližší informace o jízdách zveřejněny na internetových stránkách www.cdnostalgie.cz.

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Zadejte prosím svůj komentář!
Zde zadejte své jméno

Aktuálně

Toulky nejen železniční minulostí

Začátkem května přišla na knižní trh nová již 20. kniha spisovatele Josefa Schröttera „Toulky nejen železniční minulostí“ s ilustracemi Jiřího Boudy. V knize je 393 obrázků...

Podcasty

Podcasty na Spotify Apple podcasts